Søte små minidrivhus

Det er januar, og jeg tenker på våren allerede. Kanskje det har noe med at jeg har vårfølelsen fordi det er mildt og knallgrønt gress ute. Eller så er det fordi jeg vet at vi går min favoritt tid i møte…vår og sommer. Jeg elsker denne tiden, hvor jeg gledes med små forventninger og forberedelser til våren. Det er snart tid for å bestille frø og putte dem i jorda. Her er det et lite tips til søte små drivhus du kan lage selv. Det er en fin tid å begynne med forberedelser i disse tider.

Søte små minidrivhus

GLADE FARGER I EN MØRK TID
Disse minidrivhusene laget jeg i fjor sommer, og valgte forskjellige pastellfarger. Det er flott å blande flere forskjellige farger sammen, eller om man bare vil ha en farge. Det er helt opp til hver enkelt. I disse mørke tider, trenger vi litt glade farger, og minidrivhusene vil både pynte opp og gi masse glede i vinduskarmene. Det er alltid like magisk å så et frø, å følge det opp til å bli en flott plante.

Inspirasjonen til å lage minidrivhusene kom da jeg så på nett, at noen hadde laget fuglemater av tomflasker. Nesten samme prinsipp, med bunn og lokk.

Søte små minidrivhus

GJENBRUK OG DIY = BILLIG OG MORO
Det har akkurat vært jul, og mange har kanskje tomflasker stående etter festlighetene. Det er det jeg har brukt her. Tomme halvannen liters flasker. Disse skylles og vaskes godt, før de settes til tørk.

DETTE TRENGER DU:
Tomflasker (helst 1 1/2 litere, da får plantene god plass)
Saks eller tapetkniv
Fint sandpapir
Akrylmaling
Blank spraylakk

SLIK GJØR DU DET:
BUNNEN: Klipp eller skjær av bunnen. Mine er totalt 8 cm høye. Rundt hele kanten klipper du hakk, ca 1 cm dypt med 2-3 cm mellomrom. Dette gjør at bunnen passer inn i toppen.

TOPPEN: Skjær til toppen. Mine er totalt 12 cm høye. Her klipper du også hakk i kanten, men ta de 2 cm dype, rundt hele med 2-3 cm mellomrom.  Brett så ut flippene, så de står rett ut. Jeg har avrundet mine flipper, da jeg synes det ser penest ut. (Se bildet over).

NB! HUSK Å LAGE LUFTEHULL….både i toppen og i bunnen. Bruk en tykk nål eller lignende og lag en god del hull, så frøet og planten får godt med luft, og overskuddsvannet renner ut.

Når alle flaskene (bunnene og toppene) er ferdig klippet eller skjært til, finner du frem sandpapiret. Puss forsiktig på de stedene du vil male. Riper gjør at malingen sitter bedre. Puss korken også. Når det er gjort, fjern alt støvet og mal i vei. Du vil nok trenge mellom 2-3 strøk, og la det tørke godt mellom hver runde.

Til sist sprayer du kun over malingen, med lakk. (Dekk over de områdene du ikke har malt, med plast eller lignende…ellers vil lakken gjøre de gjennomsiktige delene grå og matt.) Du bør nok spraye et par ganger. La tørke godt mellom hver gang.

EN – TO – TRE – FERDIG TIL Å SÅ 
Jeg legger alltid litt småstein i bunnen, før jeg legge i god såjord. Så er det å putte i frøene. 2 – 3 frø bør være maks i disse. Etterhvert må de tynnes ut. Dusj over med vann, sett på toppen og…gled deg. Snart spirer det grønt i de søte minidrivhusene.

Søte små minidrivhus

MENS DU ER I GANG…
Har du sorte og kjedelige plastpotter stående? Mal dem med akrylmaling og spray med lakk…slik som over. Da blir de straks morsommere å så frø i. Eller klipp til melkekartonger og mal…eller hva du nå finner på.

Søte små minidrivhus

Alle bilder: © Ramona .S. B. Olaussen – Snøravn Design

 

Håper du fant inspirasjon…og om du gjør…masse lykke til med forberedelsene til våren.

varmehilsner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *