Notat til meg selv

Notat til meg selv

Illustrasjon: © Ramona .S. B. Olaussen – Snøravn Design

På få år har familien og jeg opplevd å miste så altfor mange. Det har vært tider hvor man knapt har kommet seg over den ene begravelsen, før man plutselig må i en ny. Det har vært familie, venner og bekjente, som har gått bort grunnet sykdom, ulykker, alder m.m. Mange av de vi har mistet, har vært så unge. Alt fra tyve år og oppover. Flere på min alder også…rundt 40 år.

LEV LIVET NÅ
Det har fått meg til å tenke over hvor skjørt livet egentlig er. Den ene dagen er vi her, neste dag…poff. Man vet aldri når eller hvor. Jeg lærer stadig, eller…livet lærer meg stadig, at man ikke må ta noe for gitt. Selv ikke livet. Livet vårt er til syvende og sist, det mest verdifulle vi har. 

DØDEN SKÅNER INGEN
Vi skal alle en dag vandre. Det er den ene tingen i livet som er bombesikkert. Sånn er det, og ingen kan gjøre noe med det. Hvorfor ikke LEVE når vi først lever?

LEV LIVET NÅ – FOR POKKER!
Det skal jeg si til meg selv – hver dag fra og med i dag. Jeg tror jammen jeg skal lage meg et skilt…som sier akkurat det «LEV LIVET NÅ – FOR POKKER!» Det skal jeg henge rett i blikkfanget, når jeg slår opp øyene om morran og skal være det siste jeg ser før jeg lukker øynene for nattan. For så viktig er det, faktisk…å leve.

KLAGING…BEKYMRINGER…KLAGING…
Det er vel oss mennesker kjent, at vi er eksperter på å klage, bekymre oss, leve oss inn i frykter og meske oss med alskens negative ting. Vi klager på været, på smerter, på alt vi har og ikke har og burde hatt. Vi bekymrer oss for økonomi, jobb, barn, helse, utseende, osv. . Listen er ufattelig lang. Vi har en tendens til å trave rundt i samme ring, dag etter dag. Vi drømmer store drømmer i hodet som brått ristes ut med velkjente tankestrofer….»kan ikke, får ikke til, har ikke råd, får ikke lov»…blæææh!

Dette innlegget er ment til meg selv…en påminnelse til meg selv. Kjenner du deg truffet…gjelder kanskje denne påminnelsen deg også?.

GI SLIPP OG LEV LIVET
Klart vi kan. Vi kan alt vi vil. Vi må bare ville det. Har man kommet dit, hvor man vil, har man kommet halvveis. Da har man et mål å gå til. Resten er planlegging og motet til å gjennomføre det. Like viktig er tilliten….til både oss selv, til de rundt oss og til omverden generelt. Man må finne tilliten til at alt ordner seg. Man må våge…å leve. Ta tilbake kontrollen over livet.

Lev…Pust…Lek…Le…Bli fri…Dans…syng…Kom i harmoni…Du er Unik…Du er din egen livsskaper…Drøm…gjør det til en realitet…Du bestemmer fargene…Du bestemmer formen…Kreativitet…Vi er alle kreative…om vi våger! Lev…Pust…Lek…Le…Bli fri…Du er unik

GJØR TING SOM GJØR DEG GLAD
Dette kan jeg aldri få sagt nok. Gjør ting som gjør deg glad. Ikke ta bekymringer på forskudd, eller frykte noe som ikke er blitt en realitet. Ikke lev i fortid eller fremtid. Vi er her nå…I DAG! Vi er ikke lenger tilstede i går, og vi har ikke kommet inn i den nye dagen i morgen…Vi er her NÅ…I DAG.

LA OSS GÅ UT OG PRISE REGNET…
kjenne at vi lever, istedenfor å sitte inne å klage på drittvær. La oss være takknemlige for alt vi har, istedenfor å sutre over det vi ikke har. La oss sette på yndlingsmusikken, istedenfor å sette oss ned og deppe. Bryt rutiner – gjør noe annerledes – være litt gærne og kjenn på at vi faktisk lever!

LA OSS LEVE LIVET UTEN ANGER
Denne artikkelen er verdt å få med seg.

 

varmehilsner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *