Jeg hater stress!

Illustrasjon: © Ramona .S. B. Olaussen – Snøravn Design

Jeg hater stress. Virkelig! Stress er no hærk. Det er som et monster…som kun har èn intensjon her i livet…hvilket er å overlesse deg med stressrelaterte ting. Hvor det forventes at du skal fikse alt på kortest mulig tid. Jeg blir faktisk dårlig av stress. Det er helt sant. Dårlig og irritert. Når det stormer som verst…blir jeg nærmest folkevond.

HELLIG MORGEN
Nåde den som forsøker å stresse meg opp på morran. Den tiden på døgnet er hellig. Hvis jeg ikke får tid til å få opp gluggene i ro og fred, fått i meg et par – ti kopper kaffe, og våknet ordentlig, vel…da blir jeg også folkevond. Stress på morran medfører brått at hele dagen kan bli ødelagt, fordi det kan trigge ymse smertepunkter i kroppen.

STRESSALARM
Med årene…så har stress blitt den største smerteutløseren. Den er som en ødelagt bryter, og kan brått kortslutte alt av normale funksjoner. Når den blir slått på, blinker den faretruende rødt, og i løpet av ett sekund er alt fra nakken og opp…bare lapskaus. Resten av kroppen stivner til, og gågangen…vel,den blir ubeskrivelig.

ZOMBIE-TiLSTAND
Hvis jeg må forholde meg til flere ting samtidig, kommer jeg inn i en merkelig modus. Først kortslutter hodet, og konsentrasjonen er som blåst bort. Jeg tror jeg får litt sånn zombie-utrykk…med øyne som sier «lyset på, men ingen hjemme». Når det står på som verst, er det totalt mørkt inni der. Jeg registrerer at noe foregår rundt meg, men ikke hva. Det samme om jeg er ett sted med mye støy, og masse folk…som skrævler i munnen på hverandre. Hvis det da sitter en som prøver å snakke til meg, i all støyet… får jeg knapt med meg noen ting. Jeg hører lyder, og ser munnen lee på seg, men portene i øra har gått ned, fordi ingen er hjemme oppe i hodet…til å ta i mot, og sortere ordstrømmen.

Når «zombie»tilstanden har blitt aktivert, kommer ting på løpende bånd. Trøtthet og utmattelse, smerter i alle ledd og muskler, samt migrene. Det hele forårsaket av…stress.

 

DEAKTIVERE STRESS
Med årene…så har jeg måtte lære meg å eliminere mest mulig stress. Jeg har lært meg å sette grenser, både for meg selv, og mot andre. Heldigvis har jeg familie og venner som kjenner meg ut og inn, som vet å ta hensyn til dette. Mulig det kommer av at jeg er mye hyggeligere, snillere og morsommere…når jeg ikke er «folkevond», fordi stressmonsteret henger over meg.

STRESS MEG HER OG STRESS MEG DER
Det er jo så himla mange stressfaktorer vi mennesker får kasta over oss. Vi møter stress i familieforhold, i utdannelse og jobb, og i samfunnet generelt. Vi har altfor store forventninger, og krav til oss selv, i tillegg til de som er rundt oss…som også forventer og krever ting av oss. Men den verste stressfaktoren synes jeg er stress fra mediene.

MEDIESTRESSET
«Du skal, du bør, dette må du, dette må du ikke, du bør helst ikke, unngå dette, spis ditt og kjøp datt.»Den karusellen der, er det lenge siden jeg måtte hoppe av. Det var helt nødvendig. Man blir jo fullstendig forvirret, nedslått, oppskaket, og….stresset. Jeg har heldigvis kommet til det faktum, at jeg ikke trenger noen til å fortelle meg hvordan jeg skal være, hva jeg skal gjøre, ikke gjøre, spise, ikke spise, tenke, ikke tenke….osv.

LOGIKK OG SUNN FORNUFT
Jeg blir stadig forundret over alle disse overskriftene i nyhetene, magasinene og reklamene, hvor de spesifiserer «DU SKAL…DU BØR…OG…DU MÅ»… Niks! Jeg skal ingenting, bør ingenting, og må jaggu heller ikke noenting. Så sant jeg ikke vil det selv, men ikke fordi noen forteller meg det. Hvem er forresten de, som mener seg rett til å bruke slike kraftuttrykk? Det er nemlig lov å bruke logikk, sunn fornuft og egne refleksjoner på ting.

SUNT STRESS
Under riktige forhold kan stress være både sunt, og bra for oss. Men hvis vi går i lange perioder og stresser konstant, da er det ikke lenger hverken sunt, eller bra for oss. Stress kan nemlig forårsake sykdommer, eller trigge sykdommer man har liggende.

TA DET LUNGT
Mitt store ønske er at du som leser dette, som vet du har hatt et høyt stressnivå i lang tid…skal bremse ned. Eliminer alt unødvendig stress, og heller omfavn alt som gir deg fred i kropp og sjel. For en ting vet jeg garantert…du vil ikke like å hilse på stressmonsteret…som har funnet veien til meg, og mange med meg.

Om du allerede har fått den på nakken….Jeg føler med deg!

HVORFOR KAN STRESS GJØRE OSS SYKE?

varmehilsner

2 Comments:

  1. Jeg er så hjertens enig, jeg også hater stress. Jeg lever for tiden i en situasjon som gjør at det indre stress er på høygir, finner ikke av knappen til tankestresset. Godt skrevet vakre du ???

    • Hjertelig takk. Det er jo sånn at i tider kan vi ikke unngå stress, og eliminering av alle typer stress, lar seg ikke alltid gjøre. Klem ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *