Gratis kvalitetsbilder

Gratis kvalitetsbilder

KILDE: PIXABAY + BIDRAGSYTER: SIMON

Det er ikke alltid lett å finne gode kvalitetsbilder på nett til bloggen eller hjemmesiden, som i tillegg er fri til bruk. Når man driver en privat blogg eller hjemmeside, kan det fort bli dyrt hvis man må kjøpe gjennom bildebanker. Her vil jeg vise noen nettsider, hvor du kan bruke bildene helt gratis. Men…som sagt før – les alltid lisensen, så du er på den sikre siden.

 

PIXABAY
Takket være noen ildsjeler som synes det å lete etter gratis kvalitetsbilder, var både tidskrevende og kjedelig…ble de inspirert til å starte opp Pixabay. Her finner du tusenvis av gratis foto, illustrasjoner og vektor. Siden er både brukervennlig med bildekategorier, informasjon om bildene, samt at det er flotte bilder å finne. Ikke nok med at det er gratis å laste ned, du slipper å registrere deg også. Men…skal du laste ned mange bilder, vil det være lurt å få seg en gratis konto der.  Her trenger du ikke å tenke på lisenser, henvisninger eller kommersiell bruk.

Gå til: pixabay.com

 

DREAMSTIME
Denne nettsiden har både gratis bilder, og bilder du må kjøpe. Veldig fin og oversiktlig side. Etter min mening har de ikke like godt utvalg innen gratis foto, vector m.m som Pixabay. Men det er absolutt godbiter å hente her.

Gå til: dreamstime.com

 

ALL FREE DOWNLOAD
Her er det masse å hente. Alt fra gratis vector, fotografier, ikoner, templates, fonter og bakgrunner….m.m. Mye fint å velge mellom, men det lønner seg å følge med på lisensene. Noen krever ingenting, mens andre har satt forskjellige lisenser og krav, som f.eks link tilbake til bidragsyteren, eller at det du laster ned kun kan brukes til privat bruk.

Gå til: all-free-download.com

 

VIKTIG PRINSIPP NÅR MAN BRUKER ANDRES BILDER
Jeg synes at en henvisning til siden og bidragsyter, gjennom å linke tilbake, er å være høflig og vise respekt. Det synes jeg er både viktig og god etikk, selv om bildene er helt gratis, og de ikke krever noe tilbake. Bildet i dette innlegget er hentet fra Pixabay, med link til både siden og bidragsyter under.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *