Fuglemater i tre

Vinteren er på vei, og da er det viktig å tenke på småfuglene. Her i Lille Oasen har vi startet å mate fuglene året rundt, men det er spesielt viktig å gi dem mat når snø og kulde setter inn. I sommer fikk de masse god mat dandert på et pyntetre jeg har satt opp ved teltet vårt. Det var populært både for fuglene, men også for oss som kunne sitte å se på dem. Det er veldig koselig, magisk og underholdende. Derfor bestemte jeg meg for å ta med denne opplevelsen inn i vintertiden, og laget en fuglemater i tre…plassert på veggen ved kjøkkenvinduet.

Fuglemater i tre

MYE FOR LITE PENGER
Selve materen i tre kostet meg hele 40,- kr på brukten. Da fikk jeg de to bollene, fatet på toppen og lysestakene. Under er det festet en klesknagg med fugler, hvor jeg har hengt opp den hjemmelagde fuglematen jeg har blogget om for litt siden HER. På toppen en pyntefugl som er skrudd fast. Både knaggen og fuglen er kjøpt på Nille.

DIY
Lyst på noe lignende? Da er det bare å finne frem materialer, som du kanskje har liggende hjemme eller finn en bruktbutikk. Jeg har fått god hjelp av en god kamerat til å skru det hele sammen, da jeg har litt dårlig med både verktøy og armer. Jeg malte den så hvit på utsiden med akrylmaling, da den er giftfri for fuglene. Jeg lot være å male inne i bollene, da akrylmaling ikke tåler vann så godt. Men…jeg smeltet delfiafett og la på ett tykt lag inne i bollene, for både å beskytte treverket litt, men også fordi det er næringsrikt for våre små venner. Så ble den hengt opp og fylt med masse solsikkefrø.

Fuglemater i tre

Alle bilder: © Ramona .S. B. Olaussen – Snøravn Design

POPULÆR MATER
Det tok ikke lang tid før de fant frem til den nye materen, og den ble raskt populær. Det er en fantastisk opplevelse å sitte å se dem rett på utsiden av vinduet. I starten er de litt skvetne, men de oppfatter fort at vi ikke er så skumle og aktiviteten blir større for hver dag. Nå er det bare å vente på…dompapen.

 

varmehilsner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *