Du og jeg gud

Du og jeg gud

Illustrasjon: © Ramona .S. B. Olaussen – Snøravn Design

«Kjære Gud jeg har det godt, takk for alt som jeg har fått.» Jeg var ei ivrig lita frøken som ba trofast hver kveld…så sant jeg ikke var så trøtt at jeg sovnet før jeg nådde puta. Jeg kan ikke fortelle deg når det hele startet, men jeg var ikke gamle tøtta. Jeg husker godt mine samtaler med Gud. Stort sett hver kveld, før jeg havnet i drømmeland ba jeg denne bønnen, og delte fortrolig små hemmeligheter. Jeg fant det trygt og godt. Selv da han aldri hentet tegningene og smykkene jeg laget til han, som jeg la under sengen, ble jeg sint på Gud. Litt skuffet…men det gikk fort over.

VIKTIG!
Før dere leser videre vil jeg understreke med stor og svart penn…at dette er basert på min livserfaring. Dette innlegget er ikke ment som kritikk, eller å sette dårlig lys på kristendom. Jeg har stor aksept og respekt for at vi alle har forskjellige tro og syn på ting. Men synes det er viktig å vise at tanker og erfaringer rundt religion, også er svært forskjellige. Mvh Ramona.

JEG ER IKKE OPPVOKST I EN KRISTEN FAMILIE
Ei heller i et kristent miljø. Troen på gud har stått sterkt i mine forfedre, og selv om kristelige tradisjoner og levesett ble utvannet med generasjonene, så var Gud alltid et tema. Jeg ble tidlig introdusert for gud gjennom denne bønnen, en koselig stund jeg så frem til med mamma eller mormor, når det var sovetid. Men det var det noe mer enn akkurat selve bønnen, å den trygge stunden. Det var noe inni meg, noe som fortalte meg at Gud var ekte. Jeg tror det kalles for barnlig tro.

MIN FØRSTE BIBEL
NOE FØLTES GALT
JESUS
TENÅRENE
UNG VOKSEN
JEG BA GUD RYKE OG REISE
LIVET UTEN GUD
FANT MEG SELV

LET OG DU SKAL FINNE
Jeg fant «min gud» igjen. Gud…som er ren kjærlighet. Gud…som aksepterer alle, uansett art, livsform, levesett, hudfarge, legning, dyreart, ugifte, samboere, religion, livssyn. Gud som ikke støtter krig, vold og pinsler i flammer. Gud som ønsker at vi skal se…at vi alle er i ett, enten vi er mennesker, dyr, planter, trær, vann, moder jord…osv. Vi er alle i ett…en stor familie, som kommer fra samme sted. Når vi bevisst skader trær, dyr, medmennesker, jorda, vannet, lufta…da skader vi samtidig oss selv. Fordi vi er i ett.

HIMMELSKE SAMTALER
Jeg har sett denne filmen med Neale Donald Walsch. En av mine aller største favoritter i denne filmen er når Neale står på senen og holder et foredrag, hvor han blir spurt fra salen: «Om du kan gi menneskeheten en kort beskjed fra gud…hva ville det ha vært?»

 

DERE HAR MISFORSTÅTT MEG HELT….var svaret.

varmehilsner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *