Aldri en helt glad dag

Aldri en helt glad dag

Illustrasjon: © Ramona .S. B. Olaussen – Snøravn Design

En god venn av meg sa en gang: «Vet du Ramona, det finnes aldri en helt glad dag» Jeg protesterte. Selvsagt finnes det glade dager. Fine dager med masse moro og latter. Gode dager med positive hendelser og fine folk. Jeg kunne ikke skjønne hva han snakket om, da jeg selv syntes det fantes riktig så mange glade dager, i løpet av et år.

SANNHETENS ØYEBLIKK
Etterhvert merket jeg at disse ordene ikke ville gi slipp. De dukket opp i tide og utide. «Det finnes aldri en helt glad dag».  Tilslutt måtte jeg sette meg ned å kjenne etter…hvorfor?Motvillig fant jeg ut at han hadde rett! Det finnes faktisk ikke en eneste 100% glad dag. Dersom noen ønsker å blånekte og har en annen formening, føl fri til å dele det med oss. 

SELVSAGT FINNES DET GLADE DAGER
Men…er de 100% glade? Kan vi gå gjennom en hel dag uten å kjenne et snev av bekymring, frykt, misnøye, misunnelse, angst, m.m? Det tror jeg sannelig ikke, fordi det er menneskelig å ha både positive og negative sider. Vi blir alle styrt av følelsene våre, og følelser påvirker oss og hverdagen vår. Jeg måtte krype beint tilbake og innrømme at han faktisk hadde rett. Jaggu klarte den mannen å snu om på tankesettet mitt. Det er noe jeg virkelig digger! Folk som med få ord, snur opp ned på tankene mine og som «oppgraderer» en oppfatning jeg tidligere har satt meg.

DET FINNES IKKE EN 100% GLAD DAG
Det synes jeg er helt greit. Det er faktisk en erkjennelse jeg liker. Hvordan skal jeg ellers lære om livet, om alt skulle vært 100% bra hele tiden? Selv om det er noen år siden disse ordene ble sagt, så sitter de som klistret på hjernebarken. Jeg blir minnet på dem stort sett hver gang jeg leser alle de positive og lykkelige statusfeltene, som formelig har eksplodert det siste året på facebook. Eller de negative og sarkastiske innleggene, som ikke kan fordra når det blir for mye lykke og gyldne øyeblikk.

SMITTENDE ELLER PROVOSERENDE EFFEKT?
Når jeg leser positive statusfelt på facebook, blir jeg glad. Jeg vet at ytterst få…(om noen)…har en 100% glad dag. Med denne viten ser jeg at folk har valgt å fokusere på det positive som skjer i hverdagen. De velger å legge vekt på det som er bra og oppløftende. Det smitter, og det bidrar til å løfte andre opp. Eller, det provoserer.

Da er det greit å huske…

Det finnes aldri en helt glad dag, men jeg velger å sette pris på det gode.

 

varmehilsner

2 Comments:

 1. Inger Lise

  Hei vennen! <3
  Fin blogg om et interessant tema.
  Det er et ordtak som sier: " Det er ikke åssen en har det, men åssen en tar det".
  Der ligger det mye sant.
  For det er riktig at ikke alle dager er 100% BRA.
  Men man kan likevel være glad.
  Men man bør ikke henge seg fast i frykten
  og de negative tankene og følelsene
  bare la de sive ut, og bort..

  Tenker jeg da.. 😉

  • Takk for god tilbakemelding .Veldig fint og beskrivende ordtak, det der. Utfordringene i livet er jo våre største læremestre. Derfor er det så godt å kunne nyte gode stunder til fulle…når de dukker opp. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *